Na úvod

Všetci chceme byť zdraví , ale takmer nič preto nerobíme , buď z nedostatku informácií, ľahostajnosti či lenivosti. Nech už je náš dôvod akýkoĺvek zákony organizmu neoklameme, pretože on sa riadi svojimi zákonmi. Na ceste k zdraviu preto budete potrebovať správne informácie , rozhodnutie a pevnú vôľu. V dnešnej dobe veľkého  množstva informácií je takmer nemožné sa správne zorientovať. Ako sa hovorí koľko ľudí toľko názorov , preto sa môže stať že budú názory protichodné. Nebude to inak ani pri odkyslení. No nedajte sa odradiť a vyberte si svoj smer na ceste k zdraviu.

Je mojou povinnosťou informovať ľudí o možnosti zbavenia ich trápenia a chorôb.Myšlienky nebudú z mojej hlavy ,ale od ľudí ktorí sa venujú odkysleniu na profesionálnej úrovni. Len vďaka nim môžete byť zdravšími a šťastnejšími. Rozhodnutie je na vás , či chcete navštevovať  lekárov , lekárne či nebodaj chirurgie. Chcete investovať do svojho zdravia alebo do zdravotníckeho byznisu ? Čím viac budete ľahostajnejší k svojmu zdraviu tým viac bude tento byznis prosperovať.

Existuje riešenie - Odkyslenie organizmu

Prečo sme stále chorí a predčasne umierame? Odpoveď vás možno prekvapí – prekyslenie. Prekyslenie organizmu je dnes jednou z najnebezpečnejších civilizačných chorôb. Ľudský život je závislý na rovnováhe medzi kyselinami a zásadami v organizme. Klasická medicína však túto skutočnosť stále ignoruje a a acidózu nepovažuje za bezprostredné ohrozenie zdravia. Pritom je preukázané, že pokiaľ telo dôkladne odkyslíme, všetky zdravotné problémy zmiznú!

Telo si kyslé látky vytvára samo. Behom látkovej výmeny v organizme neustále vznikajú kyseliny, ako močová, uhličitá, mliečna, octová alebo soľná. Všetky majú ničivý účinok a niektoré sú tak agresívne, že dokážu rozleptať dokonca i kov alebo kameň. A teraz si predstavte, aké škody napáchajú v tele, pokiaľ v ňom ostávajú, bez toho aby sme ich neutralizovali a vylúčili.
K tomu, aby mohlo telo s kyselinami účinne bojovať a udržiavať chemickú rovnováhu potrebuje dostatok zásaditých látok. Na rozdiel od kyselín si ale organizmus zásady vytvárať nevie a získava ich výlučne prostredníctvom potravy. „správny pomer kyselín a zásad v strave má byť preto 20 ku 80“. ( alebo snažiť sa priblížiť k tomuto pomeru 30 - 70 , 40 -60 .. ). V dnešnej dobe chemicky upravovanej stravy, náhrad, konzerv, instantných hotoviek a „éček“ ale prijímame hlavne kyselinotvorné potraviny, ktoré v tele spôsobujú kyslú reakciu a kvasenie, a na životne dôležité zásady v podobe zásadotvorných potravín často zabúdame. Nesprávna strava potom vedie k chronickému nedostatku vitamínov, minerálov, enzýmov i stopových prvkov. Telo sa dostáva do trvalého stavu prekyslenia a to je príčinou vzniku najrôzličnejších chorôb ako je artróza, infarkt, migréna, cukrovka, reuma ,alergia a iné. Acidóza (prekyslenie ) je tiež jedným z predpokladov rakoviny, ktorá ku svojmu vzniku potrebuje práve kyslé prostredie. Acidóza zpôsobuje tiež duševné problémy, pretože uberá energiu, znižuje schopnosť človeka vyrovnať sa so stresom a vyvoláva neustálu podráždenosť a depresívne stavy.

 

 

Krv má prednosť

Telo udržiava v krvi hodnotu pH od 7,35 do 7,4 s občasnými nepatrnými výkyvmi. Pokiaľ by sa táto hodnota výraznejšie znížila, človek zomrie. Pokiaľ telo môže brať zásadité látky k neutralizácii prebytočných kyselín z vyváženej stravy, je všetko v poriadku. Pokiaľ ale zásady v jedálničku chýbajú, musí začať čerpať z vlastných zásob (väzivo, cievy a kosti), prípadne nadbytočné kyseliny, ktoré telo už nedokáže vylúčiť prirodzenými cestami, uložiť na miesta a do orgánov, ktoré dočasne tento nápor vydrží a nedôjde k ich bezprostrednému poškodeniu. U každého jedinca je to iné miesto v tele a každý si tak sťažuje na iné zdravotné problémy v tele, i keď príčina je vždy rovnaká.
„veľmi často sa kyseliny zadržiavajú v kĺboch, kde spôsobujú bolestivé zápaly, ako je dna, reuma alebo artritída. Akonáhle kyslé usadeniny zničia chrupavku, vzniká artróza. Neustály prebytok kyselín tiež ničí kolagénne väzivové vlákna, čo tie vedie k ochabnutosti a starnutiu.

Lieky nič nevyriešia

Nie nadarmo sa vraví, že moderný človek je najlepšie kŕmeným a zároveň najviac podvýživeným tvorom planéty. „Naše neprirodzené stravovacie návyky viedli k tomu, že podiel zásaditosti v našom tele trvale príliš nízky a podiel kyslosti naopak u väčšiny ľudí príliš vysoký. Choroby teda nie sú v žiadnom prípade ničím nevyhnutným, vyvolávame si ch sami svojim mnohoročným chybným správaním.

Choroby z prekyslenia vedú zákonite k neustálym bolestiam. Mnohí ľudia si však radšej miesto zmeny stravovacích návykov vezmú liek proti bolesti, a keď zaberie, navrávajú si, že sú zdraví. Opak je ale pravdou. Lieky iba odstránia prejav choroby, nie jej príčinu a naviac zaťažujú pečeň a tým ďalej prekyslujú organizmus.
„Je dôležíté vnímať telo v súvislostiach. Napríklad pálenie záhy je volaním žalúdku o pomoch. V tom prípade je nutné doplniť chýbajúce zásady, nie brániť predukcii kyselín liekmi určenými k redukcii kyslosti, ktoré zároveň narušia dôležitú tvorbu zásaditých látok v žalúdku.

 

Káždý sa môže uzdraviť

Jedinou správnou cestou k uzdraveniu je dôkladné odkyslenie. Telo má obrovskú schopnosť regenerácie, čo potvrdzuje fakt, že celé desaťročia človek prežíva i napriek zlému životnému štýlu, len je mu treba pomôcť. Pokiaľ telo trpí prekyslením roky alebo desaťročia, často už nestačí len prejsť na zásadité potraviny, ako je surové ovocie, zelenina a čerstvo vymačkané šťavy. Človek potrebuje po dlhší čas špeciálnu výživu v podobe potravinových doplnkov (Mladý jačmeň, Chlorella , pH kvapky a Super greens , Royal plus , Aloe vera a iné dopnky, ktoré zároveň podporia odkyslenie a zásaditosť v organizme.  Zároveň je treba aspoň do skončenia problémov obmedziť alebo vyradiť z jedálnička tie potraviny, ktoré spôsobujú prekyslenie ako je mäso, syry, pečivo, mlieko, cukor a iné.

Existuje ale riešenie pre vyliečenie väčšinu chorôb a to je nová biológia. TU

Stručný prehľad stránok

1, Príncípy choroby

- Čo je choroba - Čo je liečenie -

2 , Všetko o kyselinách v organizme

- Kyseliny , Zásady , pH - Prekyslenie organizmu - Šokujúca pravda o strave - dr.Young - Nová biológia

3 , Zoznam chorôb z prekyslenia

- Choroby z prekyslenia -

4 , Ako odkysliť organizmus

- Odkyslenie organizmu Test - merania pH -

5 , Čo máme hlavne piť a jesť - Zásadotvorný životný štýl

- Zásadotvorná strava - Zelenina - Zeleninové  štavy  , liečba Alkalický životný štýl - Živá strava - Enzymová výživa Ovocné a zeleninové šťavy Mladý jačmeň - Chlorella - Supergreens ,pH kvapky - Royal plus - Recepty -  Naklíčovanie semien  - Schudnite odkyslením -

6, Čo nám ešte prospieva

Ako relaxovať - Účinky masáže - Účinky  kúpeľov - Ozdravovacie pobyty -

6 , Čomu sa máme vyhýbať

-  Kyselinotvorná strava  -

7 ,  Doporučený autori a priaznivci alkalického (zásaditého ) štýlu

- Dr.Rober  Young - Kurt Tepperwein - Andy Timková -